Під час спалювання сухостою серйозно травмувався мешканець Хустщини

3 роки ago admin 0

У Хустському районі зафіксовано випадок травмування людини внаслідок спалювання сухої трави. Так, 5 квітня о 19:30 до Служби порятунку надійшло повідомлення із приймального відділення Хустської районної лікарні про те, що до них госпіталізовано 34-річного мешканця с. Горінчево. У нього діагностовано термічні опіки голови, тулуба, рук і ніг – усього 60% площі тіла, а також опіковий шок.

Як вдалося з’ясувати, чоловік у стані алкогольного сп’яніння повертався додому з-за меж населеного пункту. Дорогою він вирішив підпалити суху траву. Однак вогонь із рослинності перекинувся на одяг закарпатця. Травмованого знайшов батько, який і передав сина в руки медиків. Наразі потерпілий перебуває в реанімаційному відділенні лікувального закладу, його стан оцінюють як тяжкий.

Загалом тільки протягом вчорашньої доби закарпатські рятувальники 26 разів виїжджали для ліквідації пожеж в екосистемах. При цьому полум’я знищило майже 25 гектарів рослинності. Відтак ми в черговий раз закликаємо громадян подбати про довкілля та власне здоров’я й не спалювати суху траву та сміття. Як показує досвід лише цього року, така практика замість користі приносить тільки шкоду, зокрема для життя людей та їхнього майна.

 eko-pozhezhi_gu.jpg

ГУ ДСНС України у Закарпатській області