Завдяки сервісу «інтерактивний інспектор» трудові права працівників пилорами на Мукачівщині відновлено

3 роки ago admin 0

Для жителів двох населених пунктів Шибка та Нове Село Мукачівського району на Закарпатті єдиним місцем роботи є місцева пилорама. Але власник підприємства не оформляв зі всіма найманими працівниками трудові відносини. Тож люди звернулися свого часу по допомогу до Управління Держпраці в Закарпатській області. Посадовці тоді провели інспекційне відвідування та наклали на підприємство за виявлені правопорушення штрафні санкції.

Однак проблему повністю вирішити не вдалося. Роботодавець й надалі не збирався укладати з працівниками трудові договори. Навіть більше, заявив їм: не подобається – шукайте іншу роботу.

Зневірені сельчани звернулися через соціальні мережі на сервіс Державної служби України з питань праці «Інтерактивний інспектор». Посадові особи Держпраці зреагували оперативно і вже за кілька днів на пилорамі проводилось інформаційне відвідування.

Інспектори з’ясували, що на підприємстві 5 осіб працюють за трудовими договорами, ще стільки ж – за цивільно-правовими. Однак згідно з поясненнями працівників обов’язки, що виконували працівники, з якими уклали ЦПД, такі ж самі як і у працівників, які мають трудові договори. Посадовці роз’яснили роботодавцю можливі наслідки такого порушення. Підприємець обіцяв усунути порушення за кілька днів.

Невдовзі справді в Управління Держпраці у Закарпатській області надійшло повідомлення про укладення трудових договорів ще з 5 працівниками.

Завдяки роботі інспекторів праці та свідомим працівникам пилорами трудові права мешканців села Шибка та Нове Село відновлено.