В Ужгороді відбулася зустріч начальника Закарпатського ОУЛМГ Віктора Яковця з єпископом Нілом

3 роки ago admin 0

Сьогодні в Ужгороді в приміщенні управління греко-католицької єпархії відбулася зустріч голови Закарпатського ОУЛМГ Віктора Яковця та єпископа Ніла (Лущака). В ході розмови сторони домовилися про подальшу спільну діяльність з озеленення краю. Минулого тижня лісівники спільно із духовенством єпархії уже провели акцію з озеленення в урочищі Пушкіново (околиця с.Шаланки), тоді було висаджено 650 саджанців липи дрібнолистої, дуба звичайного та дуба черешчатого. Це тільки одна з багатьох спільних акції з озеленення, яка запланована. 10 квітня подібні заходи пройдуть у більшості районів краю. «10 квітня у нас запланована акція «Створюємо ліси разом». Це  масштабний проект і в цей день висаджуватимуть дерева по усій планеті, більше 150 країн долучиться до акції. На Закарпатті у кожному районі теж пройдуть посадки. Ми запрошуємо і вашу єпархію долучитися до цього проекту, адже дбати про екологію – це наше спільне завдання. І, як показує досвід, ми успішно його виконуємо», – зазначив Віктор Яковець.

«Ми маємо гарну спільну роботу із лісівниками Закарпаття уже багато років. Цьогоріч виповниться 10 років з дня, коли саме закарпатська ялинка стала головною різдвяною прикрасою Ватикану.  Це була велика подія для усіх нас», – зазначив під час зустрічі єпископ Ніл.

Після розмови єпископ провів екскурсію єпархією, показав хід реставрації кафедрального собору та розповів про унікальні ікони, які є в єпархії.

Сьогодні в Ужгороді в приміщенні управління греко-католицької єпархії відбулася зустріч голови Закарпатського ОУЛМГ Віктора Яковця та єпископа Ніла (Лущака). В ході розмови сторони домовилися про подальшу […]