Щодо відповідальності за несвоєчасну сплату військового збору за наслідками подання декларації громадянином

3 роки ago admin 0

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання з військового збору протягом строків, визначених Податковим кодексом України, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу. Штраф застосовується у таких розмірах:

– при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу;

– при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, – у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу.

Такі діяння, вчинені умисно, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25 % від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

При повторному умисному порушенні протягом 1095 календарних днів або простроченні сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, накладається штраф в розмірі 50% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.

Крім того, за кожний календарний день прострочення сплати суми податкового зобов’язання, починаючи з 91 календарного дня, що настає за останнім днем граничного строку сплати такого зобов’язання, нараховується пеня.

Нагадуємо, декларація про майновий стан і доходи за 2020 рік подається до 1 травня 2021 року, сплатити податкові зобов’язання необхідно до 1 серпня 2021 року.

ДПС у Закарпатській області