Як відобразяться списані суми недоїмки з ЄСВ на доході платника суб’єкта господарювання

3 роки ago admin 0

Не включаються до загального оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб суми недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також суми пені та штрафів, нараховані на ці суми недоїмки, списані платнику єдиного внеску.

Нагадуємо, що Законом України від 4 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зокрема, підрозд. 1 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено пунктом 17.

Так, згідно з цим пунктом до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються суми недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а також суми пені та штрафів, нараховані на ці суми недоїмки, списані платнику єдиного внеску відповідно до п. 9 прим. 15 розд. VIII Закону України від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями.

ДПС у Закарпатській області