Закарпатські податківці встановили більше 10 фактів торгівлі цигарками невідомого походження

3 роки ago admin 0

З початку березня 2021 року, працівники відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Закарпатській області під час здійснення перевірок господарських одиниць виявили на території краю більше 10 фактів зберігання та торгівлі тютюновими виробами невідомого походження. Йдеться про цигарки, які реалізовувались в обласному та районних центрах Закарпаття без марок акцизного податку встановленого зразка. Інформація про всі факти запротокольована актами перевірок.

За словами фахівців податкового відомства, недобросовісні суб’єкти господарювання здійснюють продаж цигарок без марок акцизного податку у невеликих кількостях, однак це не позбавляє їх від відповідальності.

Відповідно до статті 17 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-BP «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у разі, зокрема, виробництва, зберігання, транспортування, реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв чи тютюнових виробів; алкогольних напоїв чи тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку – 200 відсотків вартості товару, але не менше 17000 гривень.

Фахівці податкового відомства звертаються до суб’єктів господарювання із закликом не піддаватися на спокусу додаткових незаконних заробітків, а громадян просять повідомляти у Головне управління ДПС у Закарпатській області чи правоохоронні органи про торгівлю алкоголем чи тютюновими виробами без акцизних марок.

ДПС у Закарпатській області