В Закарпатті мисливці вполювали двох шакалів (ФОТО, ВІДЕО)

3 роки ago admin 0

В Закарпатті мисливці Виноградівського УТМР в угіддях ПМК «Фазан», під час полювання на хижаків (лисів) добули молодого самця шакала звичайного (Canis aureus). Про це повідомляє Криниця мисливця з посиланням на допис у Facebook мисливця Роберта Поповича.

Шакал добутий під час полювання загонним методом 21 лютого 2021 року Іваном Мізуном мисливцем Виноградівського УТМР.

За словами Роберта Поповича це вже другий хижак адже 14 лютого мисливець Михайло Кут, на тій же території добув молоду самку шакала.

– Як бачимо, ареал цього хижака розвивається досить стрімко, і займає нові, незвичні для виду території. На Виноградівщині, яка межує з Румунією і Угорщиною, вже неодноразово бачили і добували цього звіра, який мігрує з за кордону, і заселяє нові, багаті на дичину угіддя, – підкреслює мисливець.

– В раціон шакала входить і молодняк копитних (всеїдний ), то відстріл цієї пари шакалів дуже своєчасний для збереження дичини Виноградівщини. Самка шакала може викормити  до 10 цуценят, то зрозуміло, якої шкоди вони нанесли б за один лише рік їхнього існування-«полювання» в угіддях, які облюбували, – резюмує Роберт Попович.