Рятувальники опікуються протипожежним захистом Берегівського району

3 роки ago admin 0

Сьогодні, 23 лютого, представники оперативно-рятувальної служби області на чолі з її керівником Мирославом Щербеєм побували з робочим візитом у Берегівському районі. Метою поїздки стало проведення робочої зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування та іншими зацікавленими установами щодо створення підрозділів місцевої пожежної охорони в об’єднаних територіальних громадах. У заході взяли участь: голова Берегівської районної ради Карло Резеш, депутат Закарпатської обласної ради, керівник ГО «Карпатський дім» Чаба Пейтер та голова Дияконічного відділу Закарпатської реформатської церкви Бейло Нодь.

Учасники обговорили проблемні питання щодо розвитку цивільного захисту та створення підрозділів місцевої й добровільної пожежної охорони на територіях громад. Як зауважив Мирослав Щербей, на території новоствореного Берегівського району вже давно та досить дієво функціонують місцеві пожежні команди у Королево, Пийтерфолво, Підвиноградів, Неветленфолоу, Велика Паладь, що знаходяться на території колишнього Виноградівського району. Також у минулому році за сприяння реформатської церкви в с. Вари запрацювала добровільна церковна пожежна команда. Тож, як бачимо, позитивна тенденція є, але цього недостатньо. Такі протипожежні формування необхідно створити у кожній об’єднаній територіальній громаді. Адже в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи та децентралізації влади саме на об’єднані територіальні громади покладено функцію – створення системи цивільного захисту. Вона регулює відносини, пов’язані із захистом населення, територій, навколишнього середовища та майна від надзвичайних ситуацій, реагуванням на них, функціонуванням місцевої ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Окремо зупинилися й на темі протипожежного водопостачання в м. Берегово, зокрема функціонування пожежних гідрантів, кількість яких є недостатньою, або вони знаходяться  у несправному стані й нездатні виконувати функції за призначенням.

Учасники заходу підтримали пропозицію рятувальників та пообіцяли вивчити дане питання із залученням відповідних фахівців, а також обговорити можливість створення місцевих пожежних команд та вирішити проблему протипожежного водопостачання з депутатським корпусом.

Далі учасники зустрічі ознайомилися з роботою Служби порятунку «101» та пожежним «озброєнням» берегівських вогнеборців.

 

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0595.JPGDSC_0601.JPG

DSC_0616.JPGDSC_0624.JPG

DSC_0618.JPGDSC_0651.JPG

DSC_0657.JPG