На засіданні депутатської комісії обговорили питання соціального спрямування

3 роки ago admin 0

Керівництво Управління Держпраці у Закарпатській області, зокрема очільник Управління Богдан Дорош, його перший заступник Василь Грицик та заступник Володимир Горєв, взяли участь у роботі засідання постійної депутатської комісії з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення, яку очолює Ярослав Шукаль. Члени комісії насамперед розглянули низку профільних питань, в тому числі обговорили і хід виконання за минулий рік Програми діяльності державної установи Закарпатський обласний контактний центр на 2020-2022 роки.

У своєму виступі начальник Управління Держпраці коротко ознайомив депутатів з функціональними обов’язками Управління, прозвітував про виконану роботу, зокрема щодо сприяння офіційному оформленню трудових відносин краян, погашення заборгованості із заробітної плати, вирішення інших питань, пов’язаних із поновленням трудових прав громадян. За словами Богдана Дороша, на сьогодні загальний борг із виплати заробітної плати на підприємствах області перевищує 6,5 млн.грн. Він також наголосив, що це питання знаходиться на постійному контролі керівництва Управління Держпраці і вживаються усі необхідні заходи з метою його якнайшвидшого позитивного вирішення.

Члени комісії заслухали та взяли до уваги інформацію директора Закарпатського обласного центру зайнятості Юрія Фущича, а також предметно розглянули всі проєкти рішень, що пропонуються до прийняття на другій сесії облради, в тому числі й проєкт рішення «Про Звернення Закарпатської обласної ради щодо процедур, пов’язаних із визнанням вантажів гуманітарною допомогою».

За словами директора департаменту соцзахисту населення ОДА Михайло Петрішка, Закарпаття як прикордонна область має тісні зв’язки з закордонними державами і активно співпрацює з іноземними донорами для розв’язання соціальних проблем за рахунок гуманітарних вантажів. На сьогодні надходження та використання гуманітарної допомоги в області є вагомим додатковим інструментом покращення добробуту малозабезпечених, одиноких громадян, осіб з інвалідністю, багатодітних родин, у т.ч.і осіб ромської національності.

На завершення сторони домовилися про налагодження подальшої співпраці з окреслених питань.