Рятувальники закликають громадян бути обережними та відповідальними під час погіршення погодних умов

3 роки ago admin 0

У найближчі два дні на Закарпатті очікується значне погіршення погодних умов. Як повідомляє обласний центр з гідрометеорології, 11 лютого в краї прогнозуються сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вранці та вдень з переходом у сніг. Місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини, туман. На окремих ділянках доріг ожеледиця.

Вітер північний 7-12, подекуди пориви 15-20, місцями до 25 м/с. Температура повітря вдень становитиме 0-5° морозу, на високогір’ї – 5-8° морозу. І вже з 12 лютого на Закарпатті суттєво похолоднішає. Температура повітря вночі стягатиме 8-13°, вдень 5-10° морозу, на високогір’ї протягом доби очікується 18-21° морозу.

У зв’язку з цим Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян за можливості не виходити з дому, а якщо це вкрай необхідно – дотримуватися елементарних правил безпеки. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

Також варто бути уважними на дорогах як водіям, так і пішоходам. Не ходіть краєм та не перебігайте проїжджу частину дороги під час сильного снігопаду. Водіям, які не мають стажу водіння, без крайньої необхідності краще не виїжджати. Адже через різке похолодання на дорогах краю прогнозують ожеледицю, що може спричинити транспортний колапс.

З огляду на те, що Закарпаття – це гірський край, отож надзвичайники в черговий раз нагадують керманичам багатотонників про ланцюги протиковзання, які допоможуть без пригод подолати високогірну місцевість. Ну і звісно, якщо ви потрапили у небезпечну ситуацію на дорозі і не можете самотужки здолати слизькі ділянки доріг – телефонуйте до Служби порятунку за номером “101” або “102”. Рятувальники завжди готові надати допомогу водіям, які цього потребують!

Будьте обережні, не ризикуйте своїм життям!

 

У ДСНС України у Закарпатській області

снігові замети.JPG