Тримання під вартою – обрано запобіжний захід підозрюваним у незаконному збуті наркотиків та психотропних речовин

3 роки ago admin 0

Слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду обрано запобіжний захід чотирьом особам, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України.

Відтак, правоохоронцями було встановлено, що четверо підозрюваних, з травня 2020 року, діючи за попередньою змовою групою осіб, розподіливши між собою ролі, займались незаконним збутом наркотиків та психотропів на території Закарпаття.

Дослідивши клопотання та вивчивши додані до нього докази, а також заслухавши думки сторін, було ухвалено застосувати щодо трьох осіб міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а саме, щодо одного – без визначення розміру застави та інших – із максимальним розміром застави 681 тис. грн. та у розмірі, що перевищує максимальну межу – 1 млн. 135 тис. грн.

Щодо однієї особи, яка повідомила про перебування у стані вагітності, а також з урахуванням того, що вона є лише виконавцем, раніше не судима, підозрюється у вчинені лише одного епізоду, має неповнолітню дитину та міцні соціальні зв’язки у місті Ужгороді, що звело до мінімуму ризики, які зазначив прокурор, а відтак, слідчим суддею відносно неї було застосовано більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.