Відповідальність за самовільне використання води та втручання в роботу приладів обліку

3 роки ago admin 0

Комунальне підприємство нагадує та попереджає про кримінальну відповідальність за викрадення води, шляхом її самовільного використання, яке полягає не тільки в самовільному використанні води без приладів обліку (якщо використання приладів обліку обов’язкове), але і внаслідок умисного пошкодження приладів обліку чи у будь-який інший спосіб, що завдало значної шкоди надавачу послуг.

За такі порушення передбачена кримінальна відповідальність за статтею 188-1 Кримінального кодексу України.

Ще раз звертаємо Вашу увагу, що чинними Правилами надання послуг КМУ №630 від 21.07.2005 р. та №690 від 05.07.2019 р. передбачено обов’язок споживача щодо забезпечення цілісності засобів обліку та відповідальність за збереження цілісності засобів обліку, пломб і деталей пломбування, встановлених у місцях з’єднань засобів обліку, запірної арматури та іншого обладнання вузла обліку, незалежно від місця його розташування. Це означає, що знімати засоби обліку, здійснювати будь-які заміни їх частин, положення на водомірному вузлі, де їх встановлено, знімати пломби, споживач самостійно не має права.

В разі виявлення самовільного використання питної води, фактів умисного пошкодження приладів обліку чи у будь-який інший спосіб – комунальне підприємство залишає за собою право на звернення до правоохоронних органів, з метою порушення кримінального провадження за статтею 188-1 ККУ для відшкодування завданих збитків та притягнення порушників до кримінальної відповідальності.


Адміністрація КП «Водоканал м. Ужгород»