До проведення в Ужгороді інформаційно-роз’яснювального рейду фахівці Управління Держпраці залучили журналістів

4 роки ago admin 0

Одним з дієвих механізмів, що застосовують фахівці Управління Держпраці  у Закарпатській області з метою легалізації трудових відносин, є проведення рейдів. Такі заходи допомагають робочим групам, до яких неодноразово залучаються і посадовці ГУ ПФУ краю, ДПС, органів місцевого самоврядування, вивчити питання використання на Закарпатті незадекларованої найманої праці, а також сприяють широкій правовій  поінформованості краян. 

Черговий інформаційно-роз’яснювальний рейд у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії провели  учора в Ужгороді головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Маріанна Гукс, Артур Сумара та Юрій Клованич.  Захід проходив також за участі журналістів 21 каналу –Ужгород.

Учасники рейду побували на кількох будівельних майданчиках та відвідали низку крамниць, зокрема й супермаркет, що належить відомій місцевій торговельній мережі. З працівниками і їхніми роботодавцями обговорили такі питання, як належний захист трудових прав працівників, детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин. Головні державні інспектори відповіли на поставлені запитання, роздали інформаційні буклети, а також наголосили суб’єктам господарювання на необхідності дотримання вимог чинного трудового законодавства в частині оформлення трудових відносин і оплати праці.