Закарпатські рятувальники в режимі відеоконференції взяли участь у Публічному звіті Голови Служби Миколи Чечоткіна

3 роки ago admin 0

29 січня в адміністративній будівлі ДСНС у форматі відеоконференції відбувся Публічний звіт Голови Служби Миколи Чечоткіна «Про результати роботи ДСНС України у 2020 році».

«У минулому році на території України зареєстровано 116 надзвичайних ситуацій, і цей показник є найменшим за останні 20 років. Кількість загиблих в надзвичайних ситуаціях і на пожежах зменшилась на 220. Підрозділами  врятовано життя понад 6 тис. 300 наших співвітчизників, збережено від знищення матеріальні цінності на 13 млрд. гривень, що майже дорівнює бюджету Служби у 2020 році, тобто кожна копійка, виділена державою, нами відпрацьована», – прозвітував Голова ДСНС.

Також Микола Чечоткін зазначив, що Службою вживалися заходи щодо забезпечення готовності авіації ДСНС.

«На даний час в нашому авіаційному парку експлуатується 13 справних повітряних суден: 5 літаків та 8 вертольотів. Минулого року наша авіація здійснила 1 тис. 380 вильотів, у тому числі: 1 тис. 29 – на гасіння лісових пожеж, зокрема у Чорнобильській зоні відчуження, у Житомирській, Харківській та Луганській областях, під час яких на осередки пожеж здійснено 3 тис. 200 скидів води. Здійснено 58 польотів для моніторингу територій та акваторій водних об’єктів, доставлено 8 важкохворих для проведення операцій в профільних лікувальних закладах», – сказав Голова ДСНС.

«В рамках розбудови Єдиної системи авіаційної безпеки МВС, найближчим часом ми очікуємо поставку п’ятого вертольоту «Супер Пума», а до кінця року – ще двох. Отримані раніше чотири вертольоти вже задіяні до виконання завдань з розвідки зон надзвичайних ситуацій, перевезення оперативних груп, рятувальників, вантажів і транспортування постраждалих», – зазначив спікер.

За словами Миколи Чечоткіна, також у лютому 2021 року з Львівської області стартує пілотний проєкт створення єдиного аеромедичного простору України, в якому авіація Служби буде задіяна для оперативного транспортування донорських органів для рятування хворих.

Голова ДСНС в цілому наголосив на покращенні матеріально-технічного забезпечення підрозділів та формувань Служби. Так, упродовж 2017-2020 років отримано більше тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, а також понад 6 тисяч комплектів захисного одягу, на суму понад 2,5 млрд. гривень. У якості міжнародної гуманітарної та міжнародної технічної допомоги отримано 17 од. піротехнічної та 41 од. спеціально-аварійної та іншої автомобільної техніки на суму понад 95 млн. 800 тис. гривень. За період реалізації Стратегії реформування, завдяки підтримки Уряду та Міністра внутрішніх справ, мінімальний розмір грошового забезпечення рятувальників збільшився у 2 рази, з 5 до 10 тисяч гривень у 2020 році, а також ДСНС отримано 1 тис. 314 квартир з різних джерел фінансування, у тому числі 965 квартир на умовах фінансового лізингу.

Окремо Микола Чечоткін зауважив на тому, що у звітний період ДСНС розроблено, а Верховною Радою у першому читанні прийнято проєкти Законів щодо посилення відповідальності за порушення вимог пожежної і техногенної безпеки та за перешкоджання діяльності посадовим особам ДСНС, у тому числі за недопущення до проведення перевірок, згідно яких буде підвищено штрафи. Так, за порушення вимог пожежної безпеки передбачається максимальний штраф 3 тис. 400 грн. (було 170 грн. ), за хибний виклик спеціальних служб – максимальний штраф 10 тис. 200 грн. (було 119 грн. ), а за недопущення до перевірки працівників ДСНС – штраф до 34 тис. грн і 51 тис. грн у разі повторного недопуску. «Раніше такої відповідальності не було», – сказав Голова ДСНС та додав, що також запроваджується кримінальна відповідальність не тільки за порушення вимог пожежної безпеки, а й техногенної, якщо вони спричинили виникнення аварії.

Насамкінець Микола Чечоткін зауважив, що ДСНС продовжує утримувати лідерські позиції у рейтингу довіри громадян України до суспільних інститутів і має найвищий рівень довіри серед центральних органів системи МВС: «За результатами соціологічного дослідження Центру Разумкова, ДСНС довіряють 64% співвітчизників. Для Державної служби з надзвичайних ситуацій і для мене особисто, ця довіра є найвищою оцінкою роботи рятувальників і ми надалі будемо робити все можливе й неможливе задля безпеки кожного українця», – підсумував доповідь Голова Служби.

Повний Звіт Голови Служби «Про результати роботи ДСНС України у 2020 році» за посиланням.   

DSC_0187.JPGDSC_0191.JPG

DSC_0198.JPGDSC_0188.JPG