31 січня Закарпатський муздрамтеатр вдруге покаже комедію "Ідеальне весілля"

3 роки ago admin 0

Наприкінці 2020 року Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр імені братів Шерегіїв потішив довгоочікуваною англійською комедію Робіна Ховдона «Ідеальне весілля».

Глядачі тепло сприймали понад двогодинне дійство, пересипане жартами та кумедними ситуаціями. Однак другий показ сучасної комедії положень було відкладено через січневий локдаун. Нарешті ужгородці зможуть побачити останню роботу «шерегіївців» в неділю, 31 січня, о 18.00, в якій гратиме вже інший склад акторок.

Закарпатський театральний оглядач Сергій Фадака так відгукнувся про «Ідеальне весілля» в постановці заслуженого артиста України Михайла Фіщенка: «Це комедія про принципове неспівпадіння логіки чоловічої і логіки жіночої… Шість персонажів (двоє чоловіків і чотири жінки) — як шість нот (сьомий — позасценічний батько нареченої). Історія, що народжується з анекдоту, переростає у просто таки божевільну вигадку трубадурів з ХІ століття (так Г.Грім називав кохання). Таке враження, ніби почав їсти легенький десертик для перекусу, а воно виявилося повною кулінарною несподіванкою, феєрією нових смаків.

Режисер примусив акторів стрибати вище голови і у прямому, і в переносному смислі. Інколи все це нагадувало комп’ютерну гру, де кожний персонаж демонструє все нові і нові незадокументовані можливості. При цьому сюрпризи вибухають ледве не щохвилини — починаючи від все нових і нових розкішних нарядів, кожний з яких сам по собі пісня (художник-постановник Л.Бєлая) до все карколомніших поворотів сюжету. При цьому спілкуються актори не тільки словами, а й танцями та пантомімою (хореографія Д.Сньозика)…

Ущерть заповнений (окрім карантинних місць) зал влаштував справжню прикінцеву овацію. Вистава того варта. У наші складні часи публіка спрагла позитиву, доброго слова, непідробної радості і високих почуттів».

У суботу, 30 січня, о 18.30 Закарпатський муздрамтеатр також покаже на малій сцені «Круті віражі» за п’єсою Еріка Ассу, а в неділю, 31 січня, о 12.00 – музичну казку Л.Устинова «Велике Жабеня»