Турнір на призи святого Миколая

3 роки ago admin 0


Фехтування


До новорічно-різдвяних свят у СК "Динамо" в Ужгороді традиційно відбувся турнір на призи святого Миколая.


Цього року, у зв*язку із карантинними обмеженнями, у кожній групі було не більше учасників. Втім, завітали гості із різних куточків України.


Серед хлопців 2012 р.н. та молодших перемогу святкував Михайло Гавазин із Хмельницького, другий — Юрій Милявський (Львів), бронзу поділили Арсен Сайфутдинов (Ужгород) та Михайло Махотенко (Київ).


У цьому ж віці серед дівчат золото в Уляни Таран із Києва, срібло — у Анни Костюк із Хмельницього, а на третій сходинці Анастасія Думанська (Київ) та Іванна Зубанич (Ужгород).


Ілля Барсуков з Ужгорода переміг у категорії шпажистів 2010-2011 р.н, другий — Дмитро Глитень із Києва, бронза в ужгородця Ернеста Поповича та Костянтина Попова зі Львова.


Киянка Маргатира Ангарська перемогла у цьому ж віці серед шпажисток. Срібло у Емілії Кінчик з Хмельницького, третю сходинку ділять ужгородка Валерія Поліщук та Уляна Таран із Києва.


Серед юнаків 2008-2009 р.н. переміг хмельничанин Василь Гавадзин, другий — Марк Цигиль зі Львова. Ще один львів*янин Олекса Арцишевський та ужгородець Давид Сайфутдинов розділили бронзу.


Валерія Білоус-Гріджак зі Львова перемогла у цьому віці дівчат. Срібло в ужгородки Поліни Васильченко. Третє місце за киянками Маргаритою Ангарською та Марією Малчевською.


Ужгородець Максим Кривонос став кращим серед шпажистів 2006-2007 р.н. Срібло в ще одного ужгородця Ярослава Лемака, а бронзу розділили львів*янин Захар Калинка та киянин Владислав Штангеєв.


Ужгородка Анастасія Русин отримала золото у цій же категорії серед дівчат, на другому місці Устіна Огон із Хмельницького. На третій сходинці фінішували Катерина Петрус з Ужгорода та Софія Стогній з Києва.


Серед шпажистів-кадетів 2004 р.н. і мол. переміг ужгородець Антон Горецький, срібло у ще одного ужгородця Кирила Липканича. Бронзу поділили Валерій Буксар з Ужгорода та Ілля Чорногод з Хмельницього.


Серед кадеток-шпажисток цього віку кращою стала Катерина Петрус з Ужгорода, другою стала також ужгородка Анастасія Русин, а третю сходинку ділять хмельничанки Анастасія Маковей та Устіна Огон.


Спасибі кожному тренеру та кожному спортсмену за титанічний труд. Дякуємо тим фехтувальникам, які виходили на доріжки у кількох категоріях протягом 2 днів. Окрема подяка від організаторів невтомному Володимиру Жамбаєву, який провів усі два змагальні дні у шаленому темпі та дуже якісно.


Це був непростий рік для спорту загалом, однак подяка усім, хто не склав зброю і продовжує боротися. Попереду — нові перемоги! Дякуємо за рік і до зустрічі у 2021-му!!


Фото Сергія Горецького, Дмитра Петруса та Валерія Буксара.