На Закарпатті фахівці Управління Держпраці інформують власників та працівників закладів гірськолижних курортів про законодавчі вимоги

3 роки ago admin 0

Посадовці відділу  з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів  Управління Держпраці у Закарпатській області активізували проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи  з власниками та працівниками торговельних закладів та закладів відпочинку на гірськолижних курортах краю.  Нещодавно головні державні інспектори Михайло Джумеля,  Володимир Севч та Іван Хланта відвідали Міжгірщину, зокрема села Ізки, Подобовець та Пилипець.

У ході проведення виїзної акції наголошувалося на важливості дотримання законодавства про працю в частині належного оформлення найманої праці; дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та строків виплати заробітної плати.

Загалом держінспектори Управління Держпраці побували у 23 суб’єктів господарської діяльності. З’ясувалось, що не всі підприємці дотримуються вимог чинного законодавства про працю. Тому під час усного спілкування рекомендували роботодавцям, в яких виявили порушення, чим скоріше оформити  трудові відносини з найманими працівниками, залученими до виконання певних обов’язків під виглядом стажування, нібито ознайомлення з майбутнім місцем роботи, підміни основного працівника, проходження практики тощо, відповідно до вимог чинного законодавства. А декому нагадали, що понаднормова тривалість робочого часу – це також порушення, за яке передбачена відповідальність.