Рятувальники Закарпаття спільно з іншими службами життєзабезпечення готуються ліквідовувати наслідки погіршення погодних умов

3 роки ago admin 0

Відповідно до прогнозів синоптиків найближчим часом на території області очікується суттєве погіршення погодних умов: значне пониження температури повітря, сильний сніг. Це, у свою чергу, може призвести до ускладнення життєдіяльності населення та надзвичайних подій.

Для того, аби узгодити взаємодію між службами та бути готовими завчасно зреагувати на можливі надзвичайні ситуації, сьогодні голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков провів засідання оперативного штабу регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Він наголосив на забезпеченні безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та інших об’єктів економіки, своєчасному попередженні можливих надзвичайних ситуацій та реагування на них в умовах ускладнення метеорологічної ситуації, забезпечення вжиття необхідних превентивних заходів.

У свою чергу керівник закарпатських рятувальників Мирослав Щербей відзначив, що підрозділами ДСНС області організований постійний моніторинг погодних умов на території регіону та забезпечено готовність чергових підрозділів, пожежної, інженерної й іншої аварійно-рятувальної техніки Управління до реагування на надзвичайні ситуації. В оперативно-координаційному центрі Управління здійснюється постійне узагальнення інформації щодо ситуації на автошляхах Закарпаття.

Наразі проїзд  автотранспорту на усіх перевалах забезпечений, покриття доріг малосніжне, місцями мокре. У разі необхідності надання допомоги водіям від Управління ДСНС України у Закарпатській області на Латірський та Яблунецький перевали Воловецького та Рахівського районів передислоковано автомобілі високої прохідності. До виконання робіт із забезпечення проїзду на автошляхах області залучена техніка дорожників.

Управління ДСНС звертається до водіїв з проханням під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса автомобілів ланцюгами проти ковзання. В період сильних снігопадів просимо прибрати власний автотранспорт із вулиць, для безперешкодного руху аварійно-рятувальної техніки, не перекривати проїжджі частини доріг та під’їзди до будинків!

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0519202101131044121.JPGDSC_0538202101131044185.JPG

фото Закарпатської ОДА