Лісівники Хустщини підгодовують диких тварин

3 роки ago admin 0
Зима є періодом справжнього випробування для диких звірів і птахів, адже з настанням холодів тваринам важко знайти поживу. Тому важливим завданням лісової охорони ДП «Хустське ЛДГ» є підгодівля лісових тварин і птахів у зимовий період, а також охорона мисливських угідь від браконьєрства.
На території лісового фонду ДП «Хустське ЛДГ» зустрічається чимало лісових мешканців, серед яких кабан, козуля європейська, заєць-русак, фазан та багато інших.
Використовують в якості підгодівлі лісових звірів різне, зокрема для копитних і зайців-русаків викладають сіно, гілки, овес та кукурудзу. Для цього створюються спеціальні солонці та майданчики для підгодівлі тварин. Викладання корму проводиться в місцях концентрації тварин, там, де вони почувають себе вільно.
Користувачами мисливських угідь ГО УТМР, ЗТМР «Лісівник», ГО «Плай два» на 2020 рік заготовлено кормів, а саме:
кукурудза на початках – 17100 кг;
зерно, комбікорм, зерновідходи – 3050 кг;
сіно лугове – 8100 кг;
віників кормових – 600 шт;
снопиків зернових – 980 шт;
коренеплодів – 100 кг;
сіль – 4995 кг;
сінаж (силос) – кукурудза в зернах – 11000 кг.
Тривалість сезону підгодівлі диких тварин залежить від конкретних кліматичних умов, в середньому може коливатися від 45 до 120 днів.
Дикі звірі – це наше велике багатство. Вони прикрашають природу, приносять користь людям, наша щира допомога сьогодні вкрай необхідна флорі та фауні. Тому лісівники та мисливці розкладають у лісових годівничках заготовлене на зиму сіно, кукурудзу, овес, сіль та ін. Це дає змогу не лише вберегти звірів від голоду, а й лісові культури від об”їдання дикими тваринами.

Зима є періодом справжнього випробування для диких звірів і птахів, адже з настанням холодів тваринам важко знайти поживу. Тому важливим завданням лісової охорони ДП «Хустське ЛДГ» […]