Звернення начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея до населення та керівників об’єднаних територіальних громад з приводу обстановки з пожежами та загибеллю людей на них

3 роки ago admin 0

Шановні закарпатці та керівники об’єднаних територіальних громад! Ситуація, що склалася з пожежами на території Закарпатської області з початку 2021 року викликає неабияке занепокоєння.

На ранок 2 січня у регіоні вже зафіксовано 10 пожеж! Лише за одну добу, з першого на друге січня, у вогні загинули дві людини та ще одна – отримала опікові травми.

Такий стан вказує на низьку культуру поведінки самих громадян, котрі ігнорують вимоги пожежної безпеки та наражають себе та своїх рідних на небезпеку. Тому звертаюся до всіх жителів Закарпатської області з проханням подбати про пожежну безпеку власних осель та бути обережним у поводженні із вогнем в побуті. Також необхідно бути уважним до стану електрогосподарства в помешканнях та дотримуватися правил використання газових приладів та пічного опалення.

Окремо звертаюсь до голів об’єднаних територіальних громад з проханням провести заходи щодо організації навчання населення правилам пожежної безпеки, шляхом залучення до цієї роботи депутатського корпусу, а також соціальних працівників, котрі знаходяться в безпосередньому контакті з соціально-незахищеними верствами населення, помешкання яких найчастіше потерпають від пожеж.

Лише завдяки спільним зусиллям на всіх рівнях ми зможемо зменшити шкалу невпинного зростання кількості пожеж та загибелі людей на них.


У ДСНС України у Закарпатській області