Закарпатські рятувальники підбили підсумки роботи за грудень

3 роки ago admin 0

Закарпатські рятувальники проаналізували стан своєї діяльності за грудень поточного року. Впродовж 28-30 грудня в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області  тривали робочі наради з представниками районних підрозділів, розділених за зональним принципом. 

Під час заходів, під головуванням начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області підполковника служби цивільного захисту Мирослава Щербея, йшлося про досягнення, статистику, стан реагування на надзвичайні події та ситуації в області, що виникали за звітний період; а також заходи, спрямовані на покращення оперативної обстановки.

Так, у грудні закарпатські вогнеборці 118 разів виїжджали на гасіння пожеж, під час яких загинуло двоє людей та ще троє громадян травмувалося.

Щоправда, спостерігається позитивна тенденція щодо зменшення кількості пожеж у порівнянні з минулим роком майже на 30 відсотків. Так, з початку 2020 в регіоні сталося 2008 пожеж, тоді як за аналогічний період 2019  їх було 2788. Особлива увага присутніх акцентувалася на вжитті дієвих заходів щодо попередження загибелі й травмування людей на пожежах взимку, а також наголошувалося на постійній готовності сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів області до дій за призначенням. Попереду зимові свята, а для рятувальників – це час, коли вони працюють у режимі підвищеної готовності. Тож наразі, як і завжди, серед пріоритетних завдань залишаються: готовність пожежної техніки до роботи в складних зимових умовах, готовність пунктів обігріву до прийому громадян і постійний контроль за станом проїзду автошляхами державного й міжнародного значення.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_0035 копия.jpgDSC_0056 копия.jpg

DSC_0047 копия.jpgDSC_0057 копия.jpg

DSC_0053 копия.jpg