ВІСІМ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ – ВИПЛАТУ ВІД ДЕРЖАВИ ПОЧАЛИ ВИПЛАЧУВАТИ УКРАЇНСЬКИМ ПІДПРИЄМЦЯ

3 роки ago admin 0

Отримати допомогу в нашій області можуть 14 тисяч підприємців та 10 тисяч найманих працівників.

Галина Руснак, заступниця директора департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської ОДА повідомила, що підприємець, який хоче отримати одноразову допомогу від держави повинен офіційно працювати.

Галина Руснак:

«Суб’єкт господарювання має бути відповідно зареєстрований, має сплачувати відповідні соціальні внески, і він має працювати не менш, ніж три місяці до 10 грудня, тобто це третій квартал, практично він має працювати і сплатити за себе і своїх найманих працівників відповідну суму коштів, яка належить йому до сплати».

Анастасія Пентек:

«Отримати допомогу можна лише на приватний рахунок підприємця, після відповідної процедури. Підприємець повинен зареєструватися у додатку «ДІЯ» і туди йому надійде повідомлення про нарахування коштів. Ця інформація потрапляє до Міністерства цифрової інформації, де перевіряється правильність заповнення заявки, її скидають на Пенсійний фонд України і починаються виплати».

За інформацією Анастасії Пентек, начальниці Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області подати заяву на отримання допомоги можна до 31 грудня. Ті підприємці, які зареєструвалися в “Дії” до 28 грудня, виплати отримають ще до кінця цього року. Інші — у 2021-му.

Покрокова інструкція, як отримати виплати→ https://youtu.be/kqwyuluFsGM

КВЕДи, які отримають допомогу→ https://diia.gov.ua/news/kvedy

Отримати послугу на порталі → https://bit.ly/3gJzojO

Отримати послуги в застосунку → https://go.diia.app.

Перевірити, який КВЕД є основним→
https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search

Перевірити, чи сплачене ЄСВ у встановлений термін на порталі електронних послуг ПФУ→
https://portal.pfu.gov.ua

Отримати допомогу в нашій області можуть 14 тисяч підприємців та 10 тисяч найманих працівників. Галина Руснак, заступниця директора департаменту …