НОВІ ВИКЛИКИ – НОВИЙ ФОРМАТ РОБОТИ: ЗУСТРІЧІ З ГОЛОВАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД ЗАКАРПАТТЯ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ

3 роки ago admin 0

Другий день поспіль у Закарпатській ОДА проводять відкриті діалоги з новообраними головами територіальних громад.
Цього разу керівництво облдержадміністрації зустрілося з представниками органів місцевого самоврядування Хустщини, Іршавщини, Міжгірщини, Мукачівщини та Воловеччини.

«Територіальні громади створювалися на основі добровільного об’єднання, економічної ефективності, розуміння обов’язків, меж і глибини відповідальності, забезпечення життєдіяльності громад, комфорту і безпеки мешканців. Сьогодні наше завдання – допомогти усім ТГ й ефективно завершити реформу децентралізації», – сказав голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Прийняття бюджетів на наступний рік – це одне з найважливіших питань, які порушили на зустрічі.

Директор департаменту фінансів Петро Лазар наголосив, що до 25 грудня усі новостворені територіальні громади повинні мати головний фінансовий документ на 2021 рік.

Анатолій Полосков акцентував на тому, що одним із завдань безпосередньої роботи голів ТГ є збільшення податків та легалізація бізнесу.

За ініціативи голови Закарпатської ОДА створюють спеціальну робочу групу, яка працюватиме на успішне завершення реформи децентралізації в області з головами ТГ.

«Ми завжди відкриті і завжди на зв’язку, ми готові консультувати і допомагати вам у цій непростій справі. Задля якісної співпраці ви не повинні боятися говорити про проблеми», – звернувся Анатолій Полосков до голів ТГ.

Із доповідями виступили директори департаментів Закарпатської ОДА:
– Петро Лазар – директор фінансів;
– Анатолій Пшеничний – директор департаменту охорони здоров’я;
– Ганна Сопкова – директорка департаменту освіти;
– Андрій Давидов – директор департаменту економічного розвитку торгівлі;
– Михайло Петрішка – директор департаменту соціального захисту;
– Оксана Бабунич – директорка департаменту культури.

Спікери-експерти окреслили головні аспекти та особливості роботи голів ТГ у фінансовій та економічній сферах, у галузі медицини, соціального захисту, освіти та культури.

Андрій Давидов розповів про об’єкти, які ввійшли до президентської програми «Велике будівництво», про завершення робіт та готовність до введення в експлуатацію. Також директор департаменту економічного розвитку торгівлі зазначив, що 2021 рік вважатиметься роком масштабного відновлення об’єктів культури в межах програми «Велике Будівництво».

Йшлося про правонаступництво майна закладів охорони здоров’я, освітніх, культурних і соціальних установ області.

Голови ТГ звернулися до керівництва облдержадміністрації з проблемами щодо будівництва і капітального ремонту доріг, нестачі кадрів та ін.

Другий день поспіль у Закарпатській ОДА проводять відкриті діалоги з новообраними головами територіальних громад. Цього разу керівництво облдержадміністрації зустрілося …