Працівниками суду проведено урок правового виховання для учнів 10 класу

3 роки ago admin 0


Сьогодні, з метою підвищення рівня правової культури учнів, формування у них поваги до права, підвищення рівня обізнаності із діяльністю судових органів, а також побудови діалогу між судовою владою та суспільством, працівниками Мукачівського міськрайонного суду проведено урок правового виховання для учнів десятого класу Мукачівської спеціалізованої ЗОШ I-III ст. №4.

На урок до школярів завітали помічник судді Юлія Шин та головний спеціаліст із забезпечення зв’язків із ЗМІ Мар’яна Малицька.

Помічник судді Юлія Шин, розповіла учням про історію створення суду, про основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформувала про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду, а також ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відео конференції, тощо.

Також на уроці правового виховання помічник судді ознайомила учнів з правовим статусом судді, процесами розгляду різних категорій справ, а також звернула увагу на особливості кримінальної та адміністративної відповідальністі неповнолітніх, види покарань, які призначаються за скоєння ними таких злочинів. 

Зустріч пройшла інформативно, цікаво та позитивно! Учні отримали вичерпні відповіді на свої запитання та залишилися задоволеними .

Працівники суду, які проводили даний захід, були приємно вражені зацікавленістю та прагненням до знань учнів.                        

                   Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду