Звернення в.о. голови РДА І. Понзеля з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

3 роки ago admin 0

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров’я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.

Ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємось тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя, виконавши найвищий синівський обов`язок перед рідною землею і рідним народом.

Переконаний, що держава має робити все можливе, щоб Герої Чорнобиля відчували постійну увагу, підтримку і турботу, щоб були створені всі умови для їхньої соціальної і медичної реабілітації, вирішені всі життєво важливі питання від гідних розмірів пенсій до забезпечення достойних умов життя, сучасного медичного обслуговування.

Щиро дякую за ваш подвиг, бажаю здоров’я, миру, благополуччя та довгих років життя.

З повагою,

в.о. голови РДА                                                                Іван Понзель

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора …