БРИФІНГ ЩОДО СИТУАЦІЇ COVID-19 НА ЗАКАРПАТТІ

3 роки ago admin 0

Через те, що уся країна віднесена до помаранчевого рівня епіднебезпеки, із понеділка школи і вузи розпочинають свою роботу офлайн, тобто безпосередньо у класах і аудиторіях.

Завантаженість ліжок по області становить 69%. По Ужгороду цей відсоток набагато більший – 94%.

Про таке сьогодні під час пресконференції розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба.

За його словами, постановою Кабміну від 11 листопада Закарпаттю додатково виділена державна субвенція у розмірі 77 млн 360 тис грн для закупівлі кисню в 16 медзакладів, які надають допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Наразі керівництво медичних закладів здійснює закупівлю медичного кисню.

На цей момент підписано договори на поставку 43 концентраторів, в процесі переговорів – ще 6 договорів на постачання ще 108 концентраторів, крім того, закуплено додатково ще 2 кисневих станції.

“Наразі в області 618 ліжок забезпечено киснем. До кінця плануємо дообладнати ще 253 ліжка”, – уточнив О. Коцюба.

Як додав керівник департаменту охорони здоров‘я Закарпатської ОДА очолив Анатолій Пшеничний, для забезпечення 80% потреби в кисні на Закарпатті треба “закрити” 700 точок. За результатами останніх переговорів, постачальник зобов’язався до 1 грудня поставити додатково 253 концентратора, а до кінця грудня – ще 243.

Порушників умов “карантину вихідного дня” штрафуватимуть на Закарпатті. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови ОДА Олег Коцюба.

За його словами, поліцейські проводитимуть рейди, під час яких виявлятимуть порушників карантину. “Правоохоронці забезпечуватимуть виконання тих змін, які вніс Кабмін 11 листопада. Сьогодні на селекторі з премєр-міністром та міністром МВС поліцейським та інших контролюючим органам, зокрема Державній продовольчій службі, надали вказівку забезпечити виконання всіх карантинних вимог. Будь-яке порушення тягне за собою штраф”, — розповів Олег Коцюба.

Водночас, перший заступник голови ОДА повідомив, що наразі в області системами подачі кисню забезпечили 618 лікарняних ліжок, до кінця листопада планують додатково обладнати ще 253. На закупівлю кисню Закарпатська область отримала субвенцію 77 мільйонів 360 тисяч гривень. “Ці кошти призначені для 16-ти медичних закладів, які надають допомогу хворим на COVID-19. Керівники цих медзакладів проводять роботу із закупівлі медичного кисню”, – повідомив Олег Коцюба.

Через те, що уся країна віднесена до помаранчевого рівня епіднебезпеки, із понеділка школи і вузи розпочинають свою роботу офлайн, …