Рятувальники Закарпаття готуються до небезпек зимового періоду

3 роки ago admin 0

Невдовзі зима, тож для рятувальників Закарпаття наступає час підвищеної готовності до реагування на примхи холодної пори. Це – снігові замети, хуртовини, пониження температури повітря до критичних відміток; а також ожеледиця на дорогах, що на закарпатських перевалах може стати для водіїв вантажівок нездоланною перешкодою на шляху.

Сьогодні, 13 листопада, готовність техніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення  особисто перевірив начальник Управління ДСНС Закарпаття Мирослав Щербей.

Підрозділ обрано не випадково, адже саме тут, зосереджена більшість спецтехніки, яка, в разі потреби, залучається для ліквідації надзвичайних подій та ситуацій на всій території краю.

Особливу увагу керівник звернув на технічний стан рятувального автопарку, пунктів життєзабезпечення та обігріву. Також були відкориговані розрахунки сил і засобів підрозділу на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням метеорологічних умов, які можуть спричинити порушення нормального функціонування об’єктів життєзабезпечення населення, порушення руху на автомобільних шляхах області.

«На сьогодні в постійній готовності до дій за призначенням перебуває 198 чоловік та 75 одиниць пожежної та спеціальної техніки підвищеної прохідності рятувальних підрозділів області. У разі ускладнення оперативної обстановки в області на перевалах та всіх автошляхах разом з технікою облавтодору буде залучено техніку рятувальних підрозділів високої прохідності: КрАЗи, ЗІЛи.  За необхідності,  може залучатися й спеціальна рятувальна техніка: БАТ-М 322, STAER (САРМ), автокрани, бульдозер, екскаватор, автобус. Також, оперативно-рятувальна служба може задіяти електропідстанції. Вони готові забезпечити електроживленням важливі об’єкти життєдіяльності населення на випадок аварійного відключення електроенергії та роботу розгорнутих пунктів обігріву, для забезпечення життєдіяльності громадян», – зауважив Мирослав Щербей.

У ДСНС України у Закарпатській області

ФОТОАЛЬБОМ

 

DSCF6574 копия.jpgDSCF6597 копия.jpgDSCF6566 копия.jpgDSCF6577 копия.jpg

DSCF6615 копия.jpgDSCF6599 копия.jpg