Про створення Ради з питань цифрової доступності для осіб з інвалідністю

3 роки ago admin 0

Мінцифра відреагувала на звернення асоціацій, що об’єднують осіб з інвалідністю. Нещодавно підписано наказ про створення Ради з питань цифрової доступності для осіб з інвалідністю.
 
💬 «Рада стане своєрідним містком між особами з інвалідністю та державою у сфері цифрової трансформації. А задля професійного вирішення питань орган об’єднає не лише представників міністерств, а й профільних фахівців, представників громадських об’єднань, експертів у сфері IT, науковців. Цифрова трансформація повинна бути доступною для всіх. І, звичайно, бути адаптованою для осіб з різними видами порушень, як цього вимагає міжнародне та європейське законодавство», — зазначає заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.
 
💻 Сьогодні частина державних вебсайтів та порталів залишається недоступною для осіб з різними видами порушень. Це перешкоджає таким особам отримувати доступну для всіх публічну інформацію та державні послуги, що зовсім не відповідає принципам рівності та недискримінації.
 
До того ж часто такі люди не мають змоги самостійно підключитись до інтернету або ж потребують спеціального програмного забезпечення для повноцінного користування комп’ютером чи телефоном. А в умовах карантину та самоізоляції доступ до інтернету стає не лише життєво необхідною послугою, а й безпечним середовищем для спілкування та соціалізації.
 
Наші завдання:
🔹 затвердження першочергових кроків та плану дій з цифрової доступності для осіб з інвалідністю
🔹 надання пропозицій щодо удосконалення законодавства в цій сфері
Наші наступні кроки на найближчий час — формування складу Ради, його затвердження та проведення першого засідання Ради.
🙋‍♀ Ми діємо разом, бо усі українці без виключень мають отримати змогу навчатись в інтернеті, відкрити бізнес онлайн чи просто поспілкуватися з близькими.

Мінцифра відреагувала на звернення асоціацій, що об’єднують осіб з інвалідністю. Нещодавно підписано наказ про створення Ради з питань цифрової …