Про вибори в умовах пандемії коронавірусу. Корисні поради!

3 роки ago admin 0
Продовжуємо розповідати про вибори в умовах пандемії коронавірусу. Тримайте корисні поради від

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

.

👉 Біля входу та у приміщенні для голосування наноситься розмітка, що вказує на необхідність дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра та оптимальний маршрут руху для здійснення голосування.
👉 За можливості забезпечується окремий вхід та вихід з приміщення для голосування, а потоки виборців, що входять до приміщення для голосування та залишають його, повинні бути розділені.
👉 Для виключення масових скупчень людей на виборчих дільницях у день голосування у приміщеннях, де проводиться голосування, дільничним виборчим комісіям разом з органами місцевого самоврядування рекомендується забезпечити проведення організаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на доведення до відома виборців та осіб, які забезпечують виборчий процес, інформації про протиепідемічні заходи під час організації та проведення виборів на період дії карантину.
👉 У приміщенні виборчої комісії, приміщені для голосування та біля виходу з них обладнуються місця (контейнери/урни) для централізованого збору та утилізації використаних засобів індивідуального захисту та забезпечується візуальне позначення таких місць.
👉 У приміщенні для голосування рекомендується одночасне перебування виборців з розрахунку не більше трьох осіб на один стіл для видачі бюлетенів.
👉 Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією, повинні бути виготовлені з матеріалів, що піддаються дезінфекції.
👉 Використання тканини на столах не дозволяється.
👉 Члени виборчої комісії та особи, що забезпечують виборчий процес у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування та перед входом до цих приміщень, розміщуються з дотриманням вимог фізичного дистанціювання (відстань між посадковими місцями не менше 1 метра) або із застосуванням фізичних бар’єрів (наприклад, прозорі екрани).
👉 У день виборів у приміщенні для голосування визначеним виборчою комісією членом комісії або балансоутримувачем приміщення здійснюється регулярне, не рідше ніж один раз на 2 години, протирання контактних поверхонь (дверні ручки,
поручні, сидіння тощо) дезінфікуючими засобами без переривання виборчого процесу.
👉 Обробка окремих частин виборчих скриньок допускається без безпосереднього нанесення/розпилювання дезінфікуючої речовини на поверхню скриньки. Не допускається потрапляння такої речовини та засобів усередину виборчої скриньки.
👉 Проведення вологого прибирання приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування, санітарних кімнат (за наявності) з використанням мийних та дезінфікуючих засобів здійснюється не рідше ніж один раз на 4 години під час роботи виборчої комісії чи в день голосування.
👉 За сприятливих погодних умов вікна на виборчій дільниці повинні бути відчинені, а вхідні та вихідні двері зафіксовано у постійному відкритому стані. В іншому разі у приміщенні для голосування необхідно забезпечити регулярне провітрювання.

Продовжуємо розповідати про вибори в умовах пандемії коронавірусу. Тримайте корисні поради від ULEAD з Європою / ULEAD with Europe …