ПРАВИЛА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ НА ВИБОРЧИХ ДІЛЬНИЦЯХ

4 роки ago admin 0

Шановні Громадяни! 25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів міських рад та сільських, селищних, міських голів. З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж на виборчих дільницях, нагадуємо Вам правила пожежної безпеки на виборчих дільницях.

Відповідальність за протипожежний стан приміщень виборчих дільниць покладається особисто на керівників підприємств, установ та організацій, якім належать ці приміщення, а за додержання протипожежного режиму – на голів виборчих комісій та відповідальних чергових.

Всі особи, задіяні на час проведення виборів, повинні бути ознайомлені з вимогами пожежної безпеки для об’єктів та приміщень, де розташовані виборчі дільниці. Інструктаж з правил пожежної безпеки повинен проводитись під розпис з записом у спеціальному журналі.

Кожна виборча дільниця повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння згідно норм належності та телефонним зв’язком.

Всі приміщення необхідно завчасно очистити від сторонніх матеріалів,горючого сміття, відходів і постійно утримувати в чистоті.

Кабіни для голосування необхідно розміщувати таким чином, щоб вони не перешкоджали вільній евакуації виборців у разі виникнення пожежі.Всі евакуаційні виходи під час проведення виборів повинні бути відчиненими.

У приміщеннях виборчих дільниць забороняється:

  • зберігати вибухонебезпечні речовини, горючі матеріали, відходи, упаковку, захаращувати шляхи евакуації та засоби пожежегасіння;
  • користуватися побутовими електронагрівальними приладами кустарного виробництва або з відкритим нагрівальним елементом;
  • використовувати відкритий вогонь та палити.

У випадку виникнення пожежі потрібно негайно відключити приміщення від джерела електропостачання і викликати оперативно-рятувальну службу за телефоном “101”, чітко вказавши адресу. До прибуття підрозділів якої вжити заходи по гасінню загорання первинними засобами пожежегасіння, евакуації людей, урн з бюлетенями та інших матеріальних цінностей з приміщень.

Пам’ятайте: щоб не трапилося пожежі, необхідно дотримуватись правил пожежної безпеки!

Воловецький районний відділ Управління ДСНС України у Закарпатській області

Шановні Громадяни! 25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів міських рад та сільських, селищних, міських голів. З метою недопущення виникнення надзвичайних ситуацій та пожеж …