На Закарпатті відбулась лісовпорядча нарада

4 роки ago admin 0

У конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася  робоча нарада з обговорення шляхів здійснення Національної інвентаризації лісів. На нараді були присутніми начальник управління – Віктор Яковець, головний лісничий – Ігор Коцур, головний інженер ВО «Укрдержліспроект» – Ігор Бокало, головний інженер Української лісовпорядної експедиції, ВО «Укрдержліспроект» – Василь Вишневський, головні спеціалісти відділу лісового господарства облуправління, директори підпорядкованих підприємств краю. На розгляді  було питання організаційного та  технологічного характеру.

Базове лісовпорядкування здійснюється один раз на 10 років з метою визначення якісних і кількісних показників кожної лісової ділянки та забезпечення ефективної організації й обґрунтованого ведення лісового господарства. Ігор Бокало наголосив що  відсоток виконаних польових  робіт по лісовпорядкуванню в 9 держаних підприємствах складає майже 70%, тому їм потрібно вже готуватися до проведення камеральних робіт, щоб в подальшому  не затягувати процес роботи. Наступні лісогосподарські підприємства будуть проводити базове лісовпорядкування вже в наступному 2021 році, у зв’язку з скрутним фінансовим становищем та нехваткою спеціалістів – таксаторів ВО «Укрдержліспроект».

Також потрібно звернути увагу лісогосподарських підприємств на ОВД (оцінку впливу на довкілля). Відповідно до Закону про ОВД, об’єктом ОВД повинні  бути:       

1. суцільні, поступові рубки головного користування та ССР площею понад 1 га.;     

2. Лісорозведення на площі понад 20 га.;       

3. Замовлення проектів землеустрою щодо зміни цільового призначення земель с/г призначення для надання у постійне користування для ведення лісового господарства;         

4. Інше лісогосподарське освоєння;

Згідно закону, ОВД лісогосподарські підприємства будуть проводити індивідуально після проведення базового лісовпорядкування.

 

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ 

У конференц-залі Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася  робоча нарада з обговорення шляхів здійснення Національної інвентаризації лісів. На нараді були присутніми начальник управління – […]