Офіційне спростування щодо браконьєрства на території ДП «Ужгородське ЛГ»

4 роки ago admin 0
Нещодавно у соціальній мережі Facebook з’явилось повідомлення про факт браконьєрства у лісових масивах Ужгородського лісгоспу. Натомість Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства , на підставі публікації, що була висвітлена у мережі Facebook (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=183404759917908&id=100047451556535) 30.09.2020 р. про ймовірні факти браконьєрства повідомляє наступне:
Ужгородським держлісгоспом була створена комісія у складі головного лісничого, районного мисливствознавця І категорії, майстра лісу, в.о. лісничого Ужгородського лісництва та голови ВП ЗТМР «Лісівник» для розстеження даної справи.
Комісією було проведено обстеження ділянок лісового фонду Ужгородського лісництва в урочищі «Дравецька дача». Було обстежено квартали 14,15,16,17 та 19 на які вказували фотографії із точками геолокації а саме: фотографії розкладених кінцівок за зовнішніми ознаками схожих на кінцівки козулі.
Під час обстеження даного урочища у виділі 3 кварталу 16 неподалік полігона твердих побутових відходів у с. Барвінок знайдено дві кінцівки, схожі на кінцівки козулі які розставлені на гілках одного поваленого дерева. За зовнішніми ознаками на кінцівках характерні ознаки пошкодження (обгризання) хижими тваринами інших решток диких звірів, крові на землі, слідів добування виявлено не було, що може свідчити про те, що добування диких тварин на даній ділянці лісу не проводилося.
За результатами проведеного обстеження, відповідно до вимог чинного законодавства, комісією ДП «Ужгородське ЛГ» було проінформовано органи державної влади у сфері ветеринарної медицини.
З повагою, пресслужба Закарпатського ОУЛМГ

Нещодавно у соціальній мережі Facebook з’явилось повідомлення про факт браконьєрства у лісових масивах Ужгородського лісгоспу. Натомість Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства , на підставі […]