Лісівники Свалявщини та Мукачівщини оновили цехи переробки деревини

4 роки ago admin 0
Ліс – один з небагатьох природних ресурсів, якими наділений закарпатський край. Правда, левова частка лісів вже відновлена після заготівлі, авжеж ліс рубається і відновлюється. Тим самим покращується й структура лісового фонду, а розрахункова лісосіка зменшується із кожним роком. Але й такого об’єму вистачає для того, щоб дати хороший прибуток та наповнення у місцеві бюджети. Звісно, без висококласного обладнання не буде якісної дошки, фанери та навіть дров. Тож пріоритетними напрямками є залучення інвестицій у напрямки лісогосподарського виробництва, лісозаготівельну діяльність, глибоку переробку деревини для подальшої її реалізації на внутрішній ринок.
 
Відтак, лісівники Свалявщини та Мукачівщини оновили цехи переробки деревини. Для стійкого нарощування обсягів переробки та освоєння випуску нових видів продукції, яка користується попитом на внутрішньому ринку, лісівники закупили нове українське обладнання, а для створення комфортних умов праці — оновили цехи переробки деревини.
 
У Свалявському лісгоспі, до прикладу, майданчик обладнаний в старому приміщенні лісокомбінату, який працівники держлісгоспу отримали у спадок й поступово модернізували. За останній час лісові господарники повністю оновили дах, замінили вікна, огорожу, побілили будівлю ззовні та середині й закупили українське обладнання. У свою чергу лісівники Мукачівського держлісгоспу також оновили виробничий цех та упорядковували майданчики для розпилювання дров, відремонтували та привели до ладу виробничі цехи, закупили новий спецодяг для працівників. Працівники обох лісгоспів облаштовали нові під штабельні місця, вивісили інформацію з охорони праці, встановили інформативні стенди та таблички. Весь ремонт зробили за власні кошти, адже державне фіксування у лісівників всієї України відсутнє.













Ліс – один з небагатьох природних ресурсів, якими наділений закарпатський край. Правда, левова частка лісів вже відновлена після заготівлі, авжеж ліс рубається і відновлюється. Тим самим […]