Як місцева влада перешкоджає розвитку мобільного зв’язку

4 роки ago admin 0
Радіофобія — не жарт: вона дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв’язку в Україні. І йдеться не лише про очікуваний 5G, але і про 4G, який вже став звичним для мешканців великих міст і на який дуже чекають у сільській місцевості.
Коли звичайна людина побоюється радіохвиль, це її особиста позиція. Можна вірити не доведеним науковим фактам, а “страшилкам” з сумнівних сюжетів по телевізору чи просто чуткам, не користуватися мобільними телефонами, мікрохвильовками, вайфай-роутерами тощо.
😱 Інша справа, коли радіофобію сповідують представники влади, які спроможні своїми діями перешкоджати розвитку сучасних технологій у державі. Також це стосується тих випадків, коли представники влади підпадають під вплив радіофобів.
За останній час маємо інформацію про декілька прикладів, коли влада на місцях перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв’язку, посилаючись на їх фіктивну шкоду.
Один з них — місто Бровари біля Києва, де управління освіти Броварської міської ради змушує прибрати встановлені базові станції неподалік від школи. Притому, що діти досить активно користуються мобільним інтернетом, переписуючись з рідними в месенджерах протягом дня 📨
Також наразі встановленню базової станції перешкоджає керівництво Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради. Йдеться про Івано-Франківську міську клінічну лікарню.
З причин радіофобії позбавляє якісного мобільного зв’язку своїх пацієнтів й Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району 🚑
Декілька випадків у Маріуполі — встановленню базових станцій перешкоджає Міська рада, Державна судова адміністрація в Донецькій області та ККП “Маріупольтепломережа”.
Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів📱Без якісного мобільного зв’язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання.
‼ Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці.
🎛 До того ж в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот. Одне з його завдань — регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями.
Докладніше про те, як і що саме випромінюють базові станції 2G, 4G та 5G, — коротко та доступно можна дізнатись у нашому відео👉 https://bit.ly/3c5mw56.
І насамкінець нагадуємо, що сонячне випромінювання може бути шкідливішим за випромінювання базових станцій мобільного зв’язку. Більше інформації про це тут 👉 https://bit.ly/2Haq0YT

Радіофобія — не жарт: вона дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв’язку в Україні. І йдеться не лише …