Ліс – одне з головних природних багатств, оборона екологічної безпеки, – вважають лісівники ДП “Брустурянське ЛМГ”

4 роки ago admin 0

Ліс – одне з головних природних багатств, оборона екологічної безпеки та важлива складова економічної стабільності країни.

Для більшості громадян ці слова – прописна істина без глибокого смислового навантаження. Інша справа – працівники лісу, які кожен день вкладають свої сили і вміння в те, щоб зберігати і примножувати цей зелений національний скарб. У третю неділю вересня – в цьому році 20-го числа – День працівників лісу.

Нині у Брустурянському лісгоспі це професійне свято відзначать понад 300 осіб. Це люди, щиро віддані своїй справі.

Інакше і бути не може, адже крім звичних турбот нелегкої праці вони пройшли випробування і іншими, до лісу відносини начебто не мають, а проте визначальними правилами життя: фінансовими труднощами, боротьбою з браконьєрами, випробування природною стихією. Про те, що рукотворні ліси без матеріальної підтримки держави не виживуть, говорилося вже багато. Але поки що лісівники плекають ліс без державного фінансування. Лісівники будують рекреаційні пункти, мисливські будиночки, дбають про своїх працівників та охорону праці на виробництві та в лісі, заготовляють деревину, відновлюють ліс, підгодовують диких тварин, розбудовують лісові артерії й розвивають побічне користування та зелений туризм.

Так що кожен з працівників, які працюють на благо лісового господарства Тячівщини та Закарпаття, заслуговує і теплих слів, і підтримки, і поваги. І в свято їм обов’язково будуть вручати грамоти та подяки. А потім – знову за роботу! Адже незважаючи ні на що потрібно продовжувати захищати його велич ліс.

Ліс – одне з головних природних багатств, оборона екологічної безпеки та важлива складова економічної стабільності країни. Для більшості громадян ці слова – прописна істина без глибокого […]