Корпоративна культура!

4 роки ago admin 0

Корпоративна культура Виноградівського лісгоспу! Система колективно поділених цінностей, переконань, традицій і норм поведінки працівників складає корпоративну культуру будь якого підприємства, зокрема ДП «Виноградівський лісгосп».

Культура організації проявляється через уявлення про цінності, з них виводяться норми й правила поведінки, на основі яких, у свою чергу, формується конкретна поведінка працівників усередині й поза колективом. Поділені цінності формують у членів колективу стандарти в діях і схожі почуття. Вони проявляються в матеріальних і духовних символічних речах. Люди, що працюють в лісгоспі, формують його культуру, і у той же час культура впливає на поведінку працівників у цілій лісовій галузі.

Основними складовими корпоративної культури є:

стиль керівництва;

моральні принципи й ділова етика;

цінності, соціальні установки;

методи мотивації працівників;

способи прийняття рішень;

організація праці й методи контролю;

шляхи вирішення конфліктів;

комунікації.

Зовсім незацікавленою, і не наближеною до лісового господарства особою, було точно підмічено: що велика родина лісників має міцну та соціально важливу корпоративну культуру. Відповідь я надала їй вичерпну, оскільки вона базувалась на всіх формальних і неформальних зв’язках, які були, є і сподіваюсь будуть між працівниками нашого підприємства ще багато десятиліть.

Оскільки підприємство завжди бере участь у різних соціально культурних заходах району: Угочанська лоза, День молоді, військові збори, День міста, будівництво дитячого майданчику «Час іде», професійні ярмарки… Є багато заходів які вже стали традиційними для самого колективу: купання на Водохреща із смакуванням запашного лісового чаю, сплав по Тисі, день відкритих дверей для дітей наших працівників, зустріч Меланки, колядки колективу, свято Миколая, заходи спрямовані на популяризацію школи Сухомлинського та беззліч, безліч, безліч інших.

Досить великим генератором ідей є первинна організація Товариства лісівників України при ДП «Виноградівський лісгосп». Зазвичай деякі заходи вже сформовані десятилітніми традиціями, а інші ми стараємось зробити традиційними.

До одного із таких заходів належить «Лісівничий тиждень», минулого року ми його проводили вперше, але для того щоб покращити настрій і корпоративний дух працівників перед їх професійним святом пропонуємо нагадати як це було минулого року

https://www.facebook.com/lisgospvinogradiv/videos/404985836887979/

Корпоративна культура Виноградівського лісгоспу! Система колективно поділених цінностей, переконань, традицій і норм поведінки працівників складає корпоративну культуру будь якого підприємства, зокрема ДП «Виноградівський лісгосп». Культура організації […]