Рятувальники Закарпаття підбили підсумки роботи за серпень місяць

4 роки ago admin 0

7 вересня у приміщенні Управління ДСНС України у Закарпатській області відбулася нарада, на якій рятувальники підбили підсумки роботи у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту за серпень місяць поточного року.

Присутні, а у ній традиційно взяли участь: керівний склад Управління та начальники структурних підрозділів, у режимі відеоконференції, проаналізували свою діяльність з початку року та за серпень місяць зокрема. Так, з початку 2020 року підрозділами Управління області було здійснено 1577 виїздів на гасіння пожеж, що на 24 % менше, ніж за аналогічний період минулого року 2096. Зменшилась й кількість загиблих на пожежах: за 8 місяців у вогні загинуло 20 краян, тоді як минулоріч Закарпаття втратило 32 людини. Окрім цього, внаслідок пожеж 20 осіб (з яких шість це діти) травмувалися.

“Покращення оперативної пожежної обстановки в краї не є приводом для самозаспокоєння. Адже, якщо впродовж літа найбільша кількість пожеж здебільшого виникає у екосистемах області, то осінньо-зимовий період, характеризується загораннями у житловому секторі та ще гірше  – втраченим на пожежах життям. Як свідчить статистика, причинами пожеж у будинках громадян восени стають несправність електромережі, пічного опалення, необережне поводження із вогнем та паління в ліжку”, – зауважив під час своєї доповіді начальник Управління Мирослав Щербей. 

Він звернув увагу представників усіх підпорядкованих підрозділів на підготовці до осінньо-зимового періоду, профілактиці пожеж, що притаманні саме цій порі року. Першочерговим завданнями є забезпечення готовності підрозділів Управління до реагування на надзвичайні ситуації, а саме: приведення у належний стан будівель підрозділів ДСНС, підготовка техніки та спорядження, уточнення розрахунків, удосконалення взаємодії з аварійними підрозділами інших органів влади.

У ДСНС України у Закарпатській області

DSC_1359.JPGDSC_0658.JPG

DSC_1362.JPG