На Закарпатті лісові розсадники слугують для лісовідновлення та озеленення шкіл

4 роки ago admin 0

Лісовідновлення – одне з головних завдань підприємств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства! З метою збільшення лісовідтворювальних площ при всіх держлісгоспах краю та навіть лісництвах є постійні та тимчасові лісові розсадники.

У першу чергу саджанці та сіянці потрібні для того, аби відтворити площі, де раніше були вирубки. Також вирощені молоді дерева використовуватимуться для озеленення територій шкіл, лікарень, садочків, тощо.

Всього в Закарпатті функціонує 151 лісовий загальною площею 62 га., зазвичай це невеликі за площею (до 0,5 га) розсадники.

Наявна площа розсадників дозволяє виростити достатню кількість посадкового матеріалу для забезпечення потреб лісовідновлення, а це близько 10 млн. шт. Від того, в якій кількості і якої якості буде вирощений посадковий матеріал в цих розсадниках, залежить й успіх відтворення лісів.

Асортимент лісових розсадників нараховує близько 20 видів шпилькових та 34 види листяних деревних порід, крім того вирощуються 21 вид чагарникових порід. Серед основниз порід – ялина європейська, бук лісовий, клена-явір, клен гостролистий, дуб звичайний та скельний, ясен звичайний, ялиця біла.

Показові лісові розсадники в Брустурянському, Мокрянському, Міжгірському, Рахівському, Ясінянському, Великобичківському, Берегівському, Перечинському, Великоберезянському та Свалявському держлісгоспах.

Лісовідновлення – одне з головних завдань підприємств Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства! З метою збільшення лісовідтворювальних площ при всіх держлісгоспах краю та навіть лісництвах […]