НА ЗАКАРПАТТІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ (+ ВІДЕО)

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 29 серпня, у м.Ужгород на території меморіального комплексу «Пагорб Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

О 10 годині учасники заходу долучилися до загальноукраїнської хвилини мовчання за полеглими захисниками нашої держави.

Учасник бойових дій, голова Закарпатської ОДА Олексій Петров:
«Занадто високу ціну Україна віддає за свою незалежність, волю і свободу. І ціною тою є життя моїх побратимів, наших з вами побратимів. Пишаємося, пам’ятаємо і гарантуємо, обіцяємо, що вибудуємо ту країну, заради якої вони віддали найголовніше, найцінніше – своє життя! Завжди казав, що Україна житиме доти, доки ми готові за неї помирати. Слава Україні!»

Катерина Ключкович, мати загиблого військовослужбовця ЗСУ Андрія Палая:
«Сьогодні ми тут зібралися, щоб згадати всіх наших синів і доньок, які героїчно захищали нашу Батьківщину. Нашу незалежність, наше мирне небо і спокійне життя. Сьогодні ми прийшли, щоб подякувати і покласти їм квіти. Сказати, що ми пам’ятаємо їх. Ми ніколи, ніколи незабудемо. Тому, що якщо ми забудемо наших захисників, то ми забудемо нашу країну, нашу незалежність, ми забудемо себе. І сьогодні ми прийшли також щоб віддати пошану згорьованим матері і батькові, почорнілій від горя вдові і дітям сиротам, які більше ніколи не обіймуть свого батька або свою маму. Ми повинні завжди пам’ятати і не лише тоді, коли це державне свято, а прийти в будній день, принести свічку чи квітку. Постояти і згадати тих кого немає, і вже ніколи не буде з нами. Але вони віддали життя, щоб ми були живі».

Керівники області, міста, обласних управлінь та служб, військові, громадськість поклали квіти до меморіалу та могил захисників України, які віддали життя під час проведення АТО/ООС.

ВІДЕО

Сьогодні, 29 серпня, у м.Ужгород на території меморіального комплексу «Пагорб Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті захисників України, …