Три дуби і орлан – символ і потенційна міць лісгоспу

4 роки ago admin 0

Біля входу в контору Берегівського лісгоспу на Закарпатті встановили нову й привабливу конструкцію-вивіску: три дуби міцно тримають логотип підприємства, а над ним угорі праворуч розправляє крила орлан.

Незважаючи на карантинні обмеження, на підприємстві, крім належної й результативної господарської діяльності, конкретно узялися за оновлення. Змінили зовнішній вигляд адмінбудівлі — перефарбували й осучаснили фасад. Розширили заїзд із центральної вулиці на територію, вимурували нову огорожу з білого каменю (старій, ще радянській, було понад тридцять років)… Тепер от встановили нову вивіску, бо стару було й не видно…

Ідея “відправити в історію” старі совкові атрибути та все осучаснити належить директору підприємства Богдану Шойного. Задум такий: дуби — потенційна міць господарства, а орлан — його символ.

— Уперше за сто років у селі Горбок прижився орлан-білохвіст. Тож ми з радості відремонтували там занедбаний готельний комплекс і назвали його “Орлан” — на честь цієї гордої птиці, — розповідає Богдан Шойного.

До речі, перед вивіскою на зеленій галявині подвір’я контори, яке “стережуть” столітні дуби, — вас зустрічають лані і гордий олень. Звірі-пам’ятники — це данина тому, що в їхньому лісництві імені Мауера — справжнє “дике царство”. У дубових гаях — обгороджений багатогектарний вольєр, в якому утримують десятки голів оленя карпатського і сотні — лані європейської. Спостерігати за граційністю цих звірів навіть у бетоні — для туристів надзвичайно привабливо.

Тож відтепер кожен, хто їде трасою Мукачево–Берегове зможе побачити цю мистецьки виготовлену вивіску лісгоспу в селі Яноші і помилуватися хистом їх виконавців. А ще побачити на карті розташування угідь лісгоспу і прочитати стислу інформацію про це передове на Закарпатті лісове господарство.

Біля входу в контору Берегівського лісгоспу на Закарпатті встановили нову й привабливу конструкцію-вивіску: три дуби міцно тримають логотип підприємства, а над ним угорі праворуч розправляє крила […]