Робота в лісовому розсаднику воловецьких лісівників

6 років ago admin 0

Для створення лісів потрібно вкласти копітку працю лісівників, які з притаманною їм відповідальністю відносяться до цієї благородної справи. Для посадки лісу потрібно виростити стандартні, здорові сіянці. Перед тим слід зібрати насіння лісових порід і проростити його в лісових розсадниках. Потім дбайливо два – три роки доглядати і тільки тоді молоді деревця повертаються на лісокультурні площі, де з плином часу та при дбайливому господарюванні перетворюються в ліси.

У “Воловецькому ЛГ” доглядають лише за тимчасовими та індивідуальними розсадниками. Загальна площа доглядів тимчасових розсадників становить 1,412 га. Площа доглядів шкілок та плантацій новорічних ялинок становить 1,181 га.

До асортименту основних видів лісоутворюючих порід у розсадниках відносять:бук лісовий, ялиця біла.Допоміжними є клени, ясен, дуб звичайний та ялина. На плантаціях новорічних ялинок вирощують ялицю білу та ялину звичайну.

Роботи по розсадниках уже завершені. У листопаді лісова охорона планує провести інвентаризацію розсадників для обліку посадкового матеріалу.

Для створення лісів потрібно вкласти копітку працю лісівників, які з притаманною їм відповідальністю відносяться до цієї благородної справи. Для посадки лісу потрібно виростити стандартні, здорові сіянці. […]