ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ТУРИЗМУ ОБГОВОРИЛИ У “ВІДКРИТОМУ ОФІСІ”

4 роки ago admin 0

26 серпня у “Відкритому офісі” відбулася нарада із туристичним активом області на тему: ,,Розвиток туризму в Закарпатті: можливості, проблеми та перспективи”.

Захід проходив під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Травіної та начальника управління туризму та курортів ОДА Маріанни Готри. На нараді були присутні представники громадських організацій у сфері туризму, національних природних парків, туристичного бізнесу, влади та вищих навчальних закладів, які готують фахівців туристичної сфери.

Зазначалося, що одним із пріоритетних напрямків області є розвиток туристичної сфери, яка є основною для підвищення соціально-економічної складової області. Присутній туристичний актив наголосив про необхідність співпраці з громадськими організаціями, представниками бізнесу та освітніми закладами, які готують фахівців у сфері обслуговування та туризму.

Особливу увагу було зосереджено на перспективах розвитку туризму на природних територіях краю, а саме національних природних парках. Зазначалося, що вони мають багато туристично-привабливих  об’єктів, проте не використовують їх в повному обсязі і потребують додаткової промоції. 

Озвучено пропозиції щодо подальшої співпраці у сфері туризму. Також виділено ряд проблемних питань, які потребують вирішення як на державному так і місцевому рівнях. Це, зокрема:
-відсутність статистичної звітності та недосконалість бази даних стосовно об’єктів туристичної сфери; 
-відсутність розробленої і затвердженої на державному рівні програми підготовки та перепідготовки фахівців туристичного супроводу; 
-недостатня розбудова, а місцями повна відсутність  туристичної інфраструктури; 
-недостатня забезпеченість фахівцями з необхідним рівнем кваліфікації у галузі туризму; 
-знаходження туристичних послуг у “тіні”; 
-низька кількість проведення маркетингових досліджень цілеспрямованих на вивчення туристичного попиту як на національному так і регіональному рівнях тощо. 

На завершення зустрічі її учасникам було запропоновано проаналізувати озвучені проблемні питання та пропозиції, опрацювати їх, і включити у проект Програми розвитку туризму та курортів Закарпатської області на 2021 – 2023 роки. 

26 серпня у “Відкритому офісі” відбулася нарада із туристичним активом області на тему: ,,Розвиток туризму в Закарпатті: можливості, проблеми …