Представники Управління Держпраці та районних філій центру зайнятості визначили спільні дії щодо легалізації праці

4 роки ago admin 0

На базі районних філій ЦЗ у рамках співпраці і відповідних домовленостей між Управлінням Держпраці та Закарпатським обласним центром зайнятості проходять робочі зустрічі за участі представників обох установ.

Нещодавно такі заходи відбулися у Міжгірській та Великоберезнянській районних філіях ЗОЦЗ, на яких Управління Держпраці представляли головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів відповідно – Михайло Джумеля та Зорян Берник і Юрій Клованич.

Присутні обговорили план спільних дій щодо налагодження роботи в частині легалізації праці на підприємствах. Водночас фахівці Управління Держпраці, наголосили, що головним напрямом діяльності Управління є  забезпечення дотримання суб’єктами господарської діяльності  вимог чинного законодавства як про працю, так і охорону та гігієну праці, а не накладання штрафів за їх порушення. Тому інформаційно – роз’яснювальна робота, яку регулярно проводять фахівці Управління, зокрема й спільно з центрами зайнятості, націлена саме на допомогу роботодавцям та їхнім працівникам, щоб уникнути    у майбутньому випадків  порушень законодавства.