ДО КІНЦЯ 2020 РОКУ У ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗАПРАЦЮЮТЬ 82 МАРШРУТИ ПЕРЕСУВНИХ ВІДДІЛЕНЬ УКРПОШТИ

4 роки ago admin 0

26 серпня біля стін Закарпатської Облдержамністрації відбулась презентація пересувних відділень Укрпошти за участі першого заступника голови Закарпатської ОДА  Олега Коцюбита директора Закарпатської дирекції Укрпошти Сергія Калія. На заході стало відомо, що до кінця 2020 року Укрпошта запустить у Закарпатті 82 авто пересувних відділень, які обслуговуватимуть 504 села з населенням до 2 тис. жителів.

На Закарпатті 504 села з населенням менше 2х тисяч жителів, де проживає понад 350 тис. мешканців. Загалом в Україні таких сіл понад 26 тис. і більш як 10 млн їх жителів не мають доступу до таких необхідних установ, як аптеки, банки, магазини побутової техніки тощо. Наприклад, за останні 4 роки мережа банків скоротилась на 36,2%. Протягом 2019 року кількість аптек і аптечних пунктів сумарно зменшилася майже на тисячу одиниць і станом на січень 2020 року в Україні було зареєстровано трохи менше 20 000 аптечних торгових точок (в селах і селищах міського типу – 26% або 5200 торгових точок).

Олег Коцюба:

«У світі залишилося дуже мало статичних речей. Усі аспекти життя перебувають у постійному русі. Це вимога часу. Відбувається міграція людей, капіталів, товарів і послуг. Приємно бачити, що такі трансформаційні процеси відбуваються і у великих державних компаніях, діяльність яких традиційно залишалась у певній архаїчній формі. Ці зміни – це передусім підвищення якості і доступності послуг та товарів, у тому числі адміністративних, для мешканців гірських віддалених населених пунктів.»

 «Укрпошта працює у кожному населеному пункті України. Навіть у селах, які повністю відрізані від цивілізації, навіть якщо там живе 30 людей. Утримувати стаціонарні відділення у таких населених пунктах не рентабельно, адже мала кількість жителів не може забезпечити необхідне навантаження пошти. Пересувні відділення – це можливість надати жителям сіл можливість комфортно сплачувати комірне, отримувати пенсії, замовляти та отримувати ліки та товари з інтернет-магазинів, поповнювати мобільний, купувати продукти харчування та побутову хімію,  надсилати посилки. І все це не відходячи від домівки. До того ж завдяки цьому сучасному формату співробітники мають можливість працювати комфортно та безпечно у новеньких авто та заробляти у середньому на 70% більше», – зазначив Сергій Калій, директор Закарпатської дирекції Укрпошти.

Бригада пересувного відділення складатиметься з начальника відділення, листоноші бригади та водія супроводжувача. У населених пунктах, де навантаження більше буде працювати постійна листоноша села. Команда пересувного відділення працює на повну ставку та має вищий оклад. Начальник пересувного відділення може отримати від 8000-10925 грн, листоноша — від 5000-7475 грн, водій-супроводжувач — від 7500-10800 грн. А система бонусів та мотивації дозволяє заробляти ще більше.

До кінця 2020 року 82 авто FIAT DOBLO обслуговуватимуть 504 населені пункти області. Для кожного села буде розрахований оптимальний графік роботи пошти в залежності від потреб населення. До сіл з населенням менше 100 жителів авто заїжджатиме один раз на тиждень, до 500 — двічі, до 1200 — тричі, більше 1200 жителів — чотири або й п’ять разів на тиждень залежно від потреби. У день приїзду автівки Укрпошти працюватиме і точка присутності (приміщення Укрпошти або приміщення надане сільрадою, де будуть надаватись поштові послуги). А у населених пунктах, де навантаження більше буде працювати постійна листоноша села навіть у дні, коли авто Укрпошти не приїжджає.

Авто FIAT DOBLO повністю укомплектовано для зручної роботи бригади пересувного відділення. Воно тримісне, з обладнаним робочим місцем для листоноші бригади. Пересувне відділення має тепло- та шумоізоляцію, кондиціонер та пічку для обігріву, щоб працівники працювали комфортно за будь-якої погоди. При цьому авто має великий ізольований багажний відсік для посилок, систему для сортування кореспонденції, вогнестійкий сейф та сумку-холодильник для доставки ліків. Підвищена вантажопідйомність авто у порівнянні з пересувними відділеннями Чернігівщини дозволяє авто виконувати свої функції в погану погоду та у малопрохідній місцевості.

Нагадаємо, що Укрпошта запускає пересувні відділення у 6 областях України: Київській, Одеській, Херсонській, Закарпатській, Черкаській та Чернівецькій. До кінця 2021 року проєкт масштабують на села та селища по всій території України. Про це стало відомо 5 серпня 2020 року під час офіційної презентації нових авто пересувних відділень Укрпошти за участю Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія та генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського.

Нагадаємо, що влітку 2018 року проєкт стартував у Чернігівській області. Жителі маленьких сіл та селищ отримали доступ до повного спектру послуг Укрпошти у точці присутності (приміщенні, де надає послуги начальник відділення чи листоноша села) або пересувне відділення приїжджає безпосередньо до їхніх дворів та домівок. Новий формат також дозволяє співробітникам Укрпошти працювати в комфортніших умовах на повну ставку та заробляти на 70% більше.

Довідково

Пересувне відділення поштового зв’язку (ПВПЗ) — це повноцінне поштове відділення, яке приїжджає у невеликі села та смт з населенням до 2 тис. жителів. Пересувні відділення потрібні для того, аби жителі навіть найвіддаленіших і найменших населених пунктів України отримали всі потрібні їм поштові, логістичні й фінансові послуги, а також доставку ліків.

10 квітня 2020 року Укрпошта підписала договір фінансового лізингу з ПУМБ про закупівлю 500 автомобілів Fiat Doblo Maxi для пересувних відділень вартістю майже 8,5 млн євро. У тендері із закупівлі автомобілів для пересувного відділення на Prozorro взяли участь 4 учасники, які запропонували 3 моделі машин. Переможцем стал Fiat Doblo Cargo Maxi із загальною ціною в 16,9 тисяч євро, що включає забудову, додаткове устаткування, брендування і технічне обслуговування протягом трьох років. А ціна «базової» моделі на 25% дешевше, ніж її вартість в автосалоні.

Якщо у вас виникнуть запитання звертайтесь, будь ласка, до Юлії Іващенко за номером телефону +38 095 215 83 46, або електронною адресою ivashchenko-yf@ukrposhta.ua.

26 серпня біля стін Закарпатської Облдержамністрації відбулась презентація пересувних відділень Укрпошти за участі першого заступника голови Закарпатської ОДА  Олега …