Як вмирає природа Закарпаття: лісівники долучаються до ліквідації захаращень на Боржаві

4 роки ago admin 0

У заплавних дубравних лісах Берегівщини, а саме в заповіднику загальнодержавного значення «Атак» триває ліквідація захаращень від побутового сміття на річці Боржава.

Сьогодні, під час проведення планової наради під керівництвом заступника голови Закарпатської ОДА Shynkariuk Igor спільно з головою Берегівської РДА Іштван Петрушка та за участі директора департамент екології та природних ресурсів Закарпатської обласної державної адміністрації Виктория Шпонтак та головного лісничого Берегівського лісгоспу Вася Гомада було обговорено подальші дії з розчищення захаращень, які виникли через повені та засміченості побутовим сміттям у річці Боржава.

Наразі річка Боржава знаходиться у числі першочергових об’єктів, які потребують розчищення через високе антропогенне навантаження і серйозну деградацію заповідних лісів та річки.

Можновладці оглянули роботу рятувальників «в натурі» й дізнались, яку техніку та оснащення необхідно залучити на ліквідацію аби полегшити роботу працівників ДСНС України в Закарпатській області. У найближчі дні до ліквідації долучаться лісівники, які комісією, у склад якої також увійдуть науковці, екологи та представники влади, зроблять обстеження, отримають дозвіл в Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України на розчищення-заготівлю й розпочнуть очищувати ділянок у Кідьошському лісництві від вітровальних та аварійно-небезпечних дерев. Уже понад 110 кубічних метрів сміття та 60 кубічних метрів деревини зібрано рятувальниками біля с. Н. Ремети Берегівського району. Роботи тривають.

У заплавних дубравних лісах Берегівщини, а саме в заповіднику загальнодержавного значення «Атак» триває ліквідація захаращень від побутового сміття на річці Боржава. Сьогодні, під час проведення планової […]