Ужгородські грибарі відкрили сезон «тихого полювання»

4 роки ago admin 0

В лісах Ужгородського лісгоспу вже почали прокидатися перші гриби, а через сприяливі умови за кілька днів розпочнеться новий сезон «тихого полювання». Передбачити найбільш грибні місця зараз неможливо, адже ростуть гриби загадково.

Проте лісівники стверджують – за кілька днів грибний сезон стартує у лісах ДП «Ужгородський лісгосп». Через кілька днів посвітить сонечко і гриби масово почнуть прокидатися.

Щоб вберегтися від отруєння лісівники радять бути обачними і брати тільки відомі гриби. Не варто брати незнайомі гриби – серед них можуть опинитися отруйні. Золоте правило грибника: не знаєте гриба – не беріть його! Пам’ятайте: ваше здоров’я– найдорожче!

І найважливіше: сухий теплий період у лісі є пожежонебезпечним. Не розпалюйте вогонь, не залишайте сміття та легкозаймистих речовин, також скло – вони можуть наробити багато лиха.

Будьте відповідальними у ставленні до природи – і вона віддячить не лише грибами та ягодами, а й гарними враженнями від прогулянок на свіжому повітрі.

В лісах Ужгородського лісгоспу вже почали прокидатися перші гриби, а через сприяливі умови за кілька днів розпочнеться новий сезон «тихого полювання». Передбачити найбільш грибні місця зараз […]