Лісівники Закарпаття планують лісогосподарські роботи на майбутні 10 років

4 роки ago admin 0

Сьогодні, 16 червня, була проведена нарада про готовність державних лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ і Українського державного проєктного лісовпорядного виробничого об’єднання до проведення польових лісовпорядних робіт. Оскільки в області посилений режим через COVID-19, нарада проводилась в онлайн режимі.

Нарада відбулась під керівництвом головного інженера ВО «Укрдержліспроект» Ігоря Бокала, а з іншої сторони екрану були присутні заступник начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Кий, спеціалісти профільних відділів управління та в.о. начальника Держгеокадастру в Закарпатській області Богдан Хранюк, а також представники держлісгоспів, директори та головні лісничі.

Лісовпорядкування вимагає проведення комплексу заходів, спрямованих на забезпечення ефективності організації та науково обґрунтованого ведення лісового господарства. Воно також передбачає планування заходів з охорони і захисту лісу та його раціонального використання, підвищення екологічного та ресурсного потенціалу лісів на майбутні 10 років роботи.

Відкриваючи нараду, Ігор Бокала наголосив, що головним завданням лісівників Закарпаття є вирощування високопродуктивних, екологічно стійких насаджень. У цьому напрямку ведеться вся необхідна робота колективів лісогосподарських підприємств. Вона постійно вдосконалюється, вишукуються нові методи для вчасного і якісного догляду за насадженнями. Однак постійно відбуваються зміни в деревостанах у міру їх зростання, зміни в екологічних та природних умовах. Це потребує спостереження та ведення системного аналізу за процесами та в обліку лісового фонду. Саме цим питанням буде присвячене наступне лісовпорядкування. Промовець закликав усіх до плідної співпраці та конструктивної роботи. Під час наради, присутні розглянули всі ті локальні питання, які стосувались лісовпорядкування та заслухати всіх, у кого виникали питання. Зокрема, було обговорено необхідність проведення базового лісовпорядкування, що зумовлено змінами в лісовому фонді державних лісогосподарських підприємств та завершенням ревізійного періоду.

Учасники наради прийняли протокол лісовпорядної наради й ухвалили провести в 2020 році польові лісовпорядні роботи спеціалістами ВО «Укрдержліспроект» на площі пдержліспроект” у 10 лісових господарствах. Також варто зазначити, що під час проведення лісовпорядних робіт спеціалісти мають керуватися Лісовим кодексом України, Законом України “Про охорону навколишнього природного середовища”, іншими законодавчими актами України і прийнятими відповідно до них нормативно-правовими актами та протоколами наради.

Учасники наради прийняли протокол лісовпорядної наради й ухвалили провести в 2020 році польові лісовпорядні роботи спеціалістами ВО «Укрдержліспроект» на площі над 300 тисяч гектарів.

Сьогодні, 16 червня, була проведена нарада про готовність державних лісогосподарських підприємств Закарпатського ОУЛМГ і Українського державного проєктного лісовпорядного виробничого об’єднання до проведення польових лісовпорядних робіт. Оскільки […]