Одноразова натуральна допомога „Пакунок малюка” у 2020 році.

4 роки ago admin 0

З вересня 2018 року в Україні реалізується пілотний проект „Пакунок малюка”, який є адресною безповоротною соціальною допомогою, що надається у натуральній формі додатково до грошової допомоги на народження дитини. Мета проекту – знизити фінансове навантаження на родину новонародженого, забезпечити належний догляд за дитиною. Комплектація і закупівля пакунків малюка до 2020 року проводилася управлінням організації Об’єднаних націй з обслуговування проектів в межах реалізації проекту міжнародної технічної допомоги. Як свідчить практика, проект досягнув мети і отримав схвальні відгуки від родин новонароджених. За цей час так звані бебі-бокси суттєво змінилися, покращувалась якість предметів, збільшилась їх кількість із 30 до 70 позицій, збільшено розміри одягу, що дасть можливість використовувати їх довший термін. І сам проект „Пакунок малюка” перестав бути пілотним.

Але життя не стоїть на місці. Відповідно до рішення Уряду, з 2020 року закупівля одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” буде здійснюватися централізованою закупівельною організацію за рахунок коштів державного бюджету через систему електронних закупівель. А організація та проведення тендеру, визначення переможця та організація формування „пакунку малюка”, його доставка до отримувачів займає певний час. За найсприятливіших умов, перші бебі-бокси, придбані за новою процедурою,  дійдуть до отримувачів у червні 2020 року. У Воловецькому районі „пакунків малюка”, придбаних у 2019 році, вистачить до середини травня 2020 року.

У разі відсутності в закладі охорони здоров’я „пакунка малюка” на день виписки новонародженої дитини рекомендуємо звернутися управління соціального захисту населення за місцем проживання/перебування із відповідною заявою.

Хочемо вас запевнити – всі  новонароджені отримають бебі-бокси. 

Уряд робить все можливе, щоб мінімізувати незручності, які виникають у зв’язку із змінами.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

З вересня 2018 року в Україні реалізується пілотний проект „Пакунок малюка”, який є адресною безповоротною соціальною допомогою, що надається …