На Ужгородщині росте меморіальне дерево Закарпаття – Платан західний

4 роки ago admin 0

Платан західний Platanus occidentalis дуже декоративне листопадне дерево. Підходить для озеленення великих садів, парків, а також прикраси міської території. Росте швидко.

Характеристика сорту. Одне з найбільших листопадних дерев, яке росте в Північній Америці. У природі росте тільки в Америці і Мексиці. В основному дерево можна зустріти біля річок на вологій землі. Сьогодні користується популярністю у європейських ландшафтних дизайнерів завдяки швидкому зростанню.

Розміри. Висота дорослого дерева – близько 30 метрів, приріст в рік – 50 см. На батьківщині може виростати до 45 метрів і навіть вище!

Листя. Великі листи, зовні нагадують листя клена. Колір зелений. Розмір – до 20 см.

Квітки / Плоди. Цвіте дрібними квітками, які не мають декоративну цінність. Плоди привертають до себе увагу. Ці кульки на довгій плодоніжки виглядають дуже декоративно.

Любов до сонця. Може рости в півтіні, але краще росте на сонці.

Вибір грунту. Живильні і в міру вологі грунти, не любить посуху, поливають помірно.

Зимостійкість. Дуже зимостійкий сорт.

Використання. Шикарне дерево, яке використовують для швидкого озеленення садів і парків. Росте дуже швидко, вже через пару років перетвориться в красиве дерево. Часто використовують для міського озеленення в нових житлових комплексах. Ідеальний варіант для одиночної посадки.

Платан західний Platanus occidentalis дуже декоративне листопадне дерево. Підходить для озеленення великих садів, парків, а також прикраси міської території. Росте швидко. Характеристика сорту. Одне з найбільших […]