Дві культури, одна Європа

4 роки ago admin 0

15-го лютого 2020 року стартував проєкт ,,Дві культури, одна Європа” (PBU2/0912/18), який виконується в рамках Спільної операційної програми Європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом. Тривалість проєкту – 1 рік.

Головний партнер – Асоціація Інституту пам’яті і спадщини прикордоння (Люблін, Польща).

Партнер 1 – Комунальний заклад «Закарпатський академічний обласний український музично- драматичний театр імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегїів» Закарпатської обласної ради (Україна).

Партнер 2 – ГО Міжрегіональний центр транскордонної співпраці (Україна).

Загальний бюджет проєкту: 65 150,00 євро, у тому числі грант ЄС для України – 32 895,00 євро

 

Загальною метою проєкту є підвищення рівня знань населення, особливо молоді, про культурну спадщину Люблінського воєводства та Закарпатської області.

З цією метою на базі Закарпатського облмуздрамтеатру буде створено (а в м. Любліні оновлено існуючий) Центр розвитку та промоції українсько- польської культури, фольклору, мистецтва, літератури, живопису, театрального мистецтва, ремесел тощо.

В рамках проекту заплановано постановку театральної п’єси польського автора, яку можна буде побачити на сцені як в Ужгороді, так і в Любліні.

Водночас, з метою покращення міжкультурного діалогу Закарпатської області та Люблінського воєводства розроблятиметься стратегія спільної промоції й збереження культурної та історичної спадщини. До участі у цьому процесі планується залучити фахівців місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, науковців, мистецтвознавців, а також громадськість для її обговорення, схвалення і подальшого викладення у формі відповідних регіональних програмних документів.